Tampereen kitarafestivaali keräsi hyvin yleisöä
20th Tampere Guitar Festival 4-9 June 2024

Uutiset

19.06.2023

Tampereen kitarafestivaali keräsi hyvin yleisöä

Tampere Guitar Festival järjestettiin perinteisesti kesäkuun alussa 7.-10.6.2023. Jo yhdeksättätoista kertaa toteutettu tapahtuma koostui konserttien lisäksi nuorten kitarakilpailusta, luennoista, työpajoista, kitarakursseista ja myyntinäyttelystä. Konsertteja kuultiin Tampereen lisäksi Nokialla ja Pirkkalassa.

Tänä vuonna kitarafestivaalin aikana järjestettiin kaikkiaan 29 tilaisuutta, joista 20 oli yleisölle maksuttomia. Maksullisten tilaisuuksien kävijämäärä lähes kaksinkertaistui vuoteen 2022 verrattuna, mutta koronaa edeltäviin määriin on yhä matkaa. Kaikkiaan festivaalin osallistujamäärä oli yli 5 000, josta 60 % osallistui tapahtumaan verkon välityksellä.

– Olen erittäin iloinen tapahtuman positiivisesta tunnelmasta ja mukavasta kuhinasta tapahtumapaikoilla, summaa tapahtuman perustaja ja johtaja Tomi Tolvanen. Osansa teki neljättä kertaa järjestetty Nuorten kitarakilpailu, joka toi paikalle 8–20-vuotiaita kitaristeja eri puolilta Suomea ja myös Euroopasta. Myös konsertteihin osallistuttiin selkeästi edellisvuotta aktiivisemmin, ja ennakkoon ostettujen lippujen määrä ylitti 70 % kaikista myydyistä lipuista.

– Tärkeä osa tapahtuman onnistumista oli erinomainen tuotantotiimi, jonka ansiosta ennakkovalmisteluja ja markkinointia kyettiin toteuttamaan tavoitteiden mukaisesti, Tolvanen kiittelee. Hän jatkaa, että yhteistyö suomalaisen kitarakentän kanssa kehittyy jatkuvasti. Kitaraopettajien panos oppilaiden osallistumiseksi kilpailuun ja kursseille, ja siinä samalla konsertteihin, on ensiarvoisen tärkeää. Myös uuden yleisön löytäminen kitaramusiikin pariin on ilahduttavaa.

– Tästä on hyvä jatkaa 20-vuotisjuhlan rakentamista, mikä on jo hyvässä vauhdissa, Tolvanen paljastaa. 20. Tampere Guitar Festival järjestetään kesäkuun alussa vuonna 2024.

Katso kuvakooste