Suomen kitarakilpailun 2024 tulokset
20th Tampere Guitar Festival 4-9 June 2024

Uutiset

07.07.2024

Suomen kitarakilpailun 2024 tulokset

Viides kansainvälinen Suomen kitarakilpailun ikärajattoman sarjan finaali kuultiin lauantaina 8.6.2024 Tampere-talossa. Suomen lisäksi edustettuina olivat Saksa, Intia, Peru ja Tanska. Finaalia edelsi videokierros, joka toteutettiin yhteistyössä tapahtuman espanjalaisen kumppanuusfestivaalin kanssa. Yhdellä hakemuksella oli mahdollista hakea kahteen erilliseen kilpailuun. Suomen kitarakilpailun järjestää Tampere Guitar Festivalin kannatusyhdistys ry.

Kilpailun puheenjohtaja Seppo Siirala luonnehtii finaalin kulkua seuraavasti: ”Kilpailun finaali käytiin tänä vuonna Tampere-talon Pienessä salissa runsaan yleisön läsnäollessa. Kaikki viisi finalistia edustivat eri kansallisuuksia ja soittajien yleistaso oli korkea. Kilpailijoiden vapaavalintaisen ohjelman lisäksi pakollisena kappaleena oli Mikko Heiniön Preludi nro 1. Ensimmäisen palkinnon saanut Marcel Wollny osoitti huomattavaa ammatillista osaamista ja taiteellista kypsyyttä. Hän esitti monipuolisen ja vaativan ohjelman vapautuneesti ja hallitusti. Tuomariston jäsen säveltäjä Mikko Heiniö myönsi hänelle lisäksi erikoismaininnan kilpailun pakollisen teoksen parhaasta esityksestä.” Tuomariston kolmas jäsen oli kitarataiteilija Jyrki Myllärinen.

Kitarakilpailun voittanut Marcel Wollny on ranskalais-saksalainen kitaristi, joka on erikoistunut klassiseen musiikkiin, flamencoon ja kamarimusiikkiin. Hän suoritti kandidaatin tutkintonsa Frankfurtissa vuosina 2017–2021 ja valmistui maisteriksi kunniamaininnoin Stuttgartissa vuonna 2024. Flamencon saloihin hän tutustui Erasmus-vuotenaan Espanjan Córdobassa. Wollny on esiintynyt solistina ja erilaisissa kamarimusiikkiyhtyeissä Saksassa, Ranskassa, Espanjassa ja Georgiassa, ja nyt myös Suomessa palkintokonserttinsa myötä.

Tulokset:

  1. Marcel Wollny (GER/FR)
  2. Arul Medini Arul Jothi (IND)
  3. Eetu Yrjänä (FIN)
  4. Jorge de la Cruz Larrea (PER)
  5. Valde Christensen (FIN/DEN)

Marcel Wollny