Suomen Soitinrakentajien Kilta on palkinnut Juha Nuutisen kunniajäsenyydellä
20th Tampere Guitar Festival 4-9 June 2024

Uutiset

15.06.2017

Suomen Soitinrakentajien Kilta on palkinnut Juha Nuutisen kunniajäsenyydellä

[15.6.2017] Soitinrakentaja Juha Nuutinen on itseoppinut suomalainen soitinrakentajapioneeri. Hän on tehnyt soittimia jo kauan ennen alan koulutusta Suomessa ja valmistanut tietä nykyisille sukupolville. Nyt Suomalaisten ammattisoitinrakentajien tinkimätön edunvalvojaorganisaatio Suomen Soitinrakentajien Kilta Ry on palkinnut Juha Nuutisen kunniajäsenyydellä soitinrakennuksen hyväksi tehdystä elämäntyöstä. Palkinto myönnettiin Tampere Guitar Festivalin yhteydessä järjestetyssä Tampere Guitar Show:ssa lauantaina 10. kesäkuuta 2017.

Nuutinen aloitti kitaroiden rakentelun harrasteena 1970-luvun alkupuolella. Verstaan hän perusti vuonna 1974, keskittyen akustisiin kitaroihin. Sähkökitaroita Nuutinen alkoi rakentaa vuoden 1977 tienoilla. Hän oli myös mukana perustamassa Kitarapaja Ky:tä vuonna 1979. Omalla nimellään ja logollaan Nuutinen on tehnyt kitaroita vuodesta 1982. 1990-luvulla tapahtuneen jalopuuvarastonsa palon jälkeen Nuutinen erikoistui kierrätysmateriaalikokeiluihin.

Nuutisen tunnetuimpia soittimia ovat esim. Juice Leskisen käyttämä Suomen kartan muotoinen Fender Telecaster -tyyppinen sähkökitara sekä vanhojen äitiyspakkauksien pesuvadeista rakennetut ammekitarat. Myös 1970–1980-luvun Kitarapaja-kitarat olivat Nuutisen (pitkälti Schecterin osista) kokoamia. Nuutisen soittimia ovat käyttäneet Leskisen ohella muun muassa Raoul Björkenheim, Jukka Tolonen ja Edu Kettunen.

Juha Nuutinen