Suomen kitarakilpailu starttasi nuorten sarjalla
20th Tampere Guitar Festival 4-9 June 2024

Uutiset

03.06.2019

Kitarakentällä tehtiin historiaa, kun Suomen kitarakilpailun ensimmäinen Nuorten sarja starttasi Tampereella. Maanantaina 3.6. vuorossa oli 12-vuotiaat ja sitä nuoremmat kitaristit. Kilpailu oli osa 15. Tampere Guitar Festivalia, joka jatkuu aina sunnuntaihin 9.6. saakka. Nuorten sarja toteutetaan yhteistyössä Suomen kitaransoitonopettajien ja Tampereen Musiikkiakatemian kanssa.

Kilpailun tuomariston puheenjohtaja Andrzej Wilkus kommentoi kilpailun ensimmäistä päivää seuraavasti:

– “Kilpailussa oli erittäin hyvä taso. Korviinpistäväksi seikaksi muodostui, kuinka kitaraa voi soittaa hyvin, mutta samalla kuitenkin niin monella eri tavalla. Kaikki kilpailijat onnistuivat hienosti omissa esityksissään ja eläytyminen omiin kappaleisiin oli huippuluokkaa.”

Tuomaristo huomioi myös laaja-alaisen osallistumisen ja runsaan yleisömäärän.

Nuorimman ryhmän voittajaksi valittiin Eeli Huovinen. Hänet palkittiin D’Addarion lahjapaketilla ja Vuoden Lavaleijona -kunnianimellä, joka piti sisällään 100 € lahjakortin nuottikauppa Ostinatoon. Toiseksi sijoittui Tuomas Kujala sekä jaetulle kolmannelle sijalle Oskar Kalmanlehto ja Aarne Syrjänen. He kaikki saivat samansuuruisen rahapalkinnon. Lisäksi kaikki osallistujat saivat kotimaisten kitaristien signeeratun levyn ja kunniakirjan.