Tampere Guitar Festival 3.-11.6.2017

Eventmore - TGF:n virallinen mobiilisovellus

Konserttikalenteri // Artistit

pe-la 9.-10.6.2017 • TELAKAn OFFklubit

TGF:n OFFklubi Ravintola Telakalla kokoaa perinteisesti festarikansan yhteen hyvän musiikin ja seuran ääreen. Ennakkolippu on vahvasti suositeltu - saliin mahtuu yleisöä rajatusti. Ohessa esittely viikonlopun tarjonnasta. Sisäänpääsy Konserttipassilla ja VIP-passilla, jos konsertit eivät ole loppuunmyytyjä.

Konsertti sisältyy Konserttipassiin Konsertti sisältyy VIP-passiin

Pe 9.6.2017 • ravintola telakka

Atmos Duo (FIN)

Petri Ahjokoski • jazz-kitara
Anu Ahjokoski • 5-kielinen basso

Showtime klo 22.00

Atmos Duo

Tyyli: jazz

Atmos Duo on intiimi kokoonpano joka esittää hienostunutta instrumentaalimusiikkia. Heidän esityksiään on ylistetty siitä, että ne ovat konserttitason kuunteluelämyksiä jossa molemmat äänet pääsevät esiin tasapuolisesti mukaansatempaavassa musiikillisessa keskustelussa. Duon tyyli pohjautuu vankasti jazz-standardeihin ja ohjelmistoon on kuulunut elokuva- ja TV-musiikki, pop, lattari/bossa nova, klassinen, rock ja blues. Konserteissa Atmos Duo esittää pääosin Anu ja Petri Ahjokosken omia sävellyksiä jotka ammentavat vaikutteita kaikista ym. tyyleistä.

Atmos Duon kotisivut

Tjango! (FIN)

Tero Hyväluoma • viulu
Antti Leinonen • haitari
Otto Tolonen • kitara
Tarmo Anttila • kontrabasso

Showtime klo 23.30

Tjango!

Tyyli: swing, folk

Tjango!-yhtye sai alkunsa vuonna 2010, kun kolme klassisen musiikin ammattilaista ryhtyi soittamaan Astor Piazzollan tangoa sekä Django Reinhardtin swingiä. Yhtyeen oma tyyli löytyi vähän myöhemmin, kun svengaava mustalaisjazz ja latinorytmit yhdistyivät laulullisiin, kansanmusiikinomaisiin melodioihin. Yhtyeen debyyttialbumi "Tjango!" (2014) sisältää yksinomaan yhtyeen jäsenten omia sävellyksiä. Tjango!n musiikilliset juuret ovat edelleen mustalaisjazzissa sekä latinalaisamerikkalaisessa traditiossa, mutta levyllä on kuultavissa vaikutteita niin bluegrassista kuin suomalaisesta ja irlantilaisesta kansanmusiikistakin. Tjango!n kokoonpano päivittyi alkuvuodesta 2016, kun viulisti Tero Hyväluoma ja kontrabasisti Tarmo Anttila liittyivät yhtyeeseen alkuperäisjäsenten, kitaristi Otto Tolosen sekä haitaristi Antti Leinosen, rinnalle. Tjango!:n toinen levy julkaistaan keväällä 2017.

Tjango!n kotisivut

LA 10.6.2017 • ravintola telakka 

J-P Piirainen (FIN)

Showtime klo 22.00

J-P Piirainen

Tyyli: fingerstyle, folk

J-P Piirainen on lahjakas, Joensuusta lähtöisin oleva kitarataiteilija ja kansanmuusikko. Uutta kansanmusiikkia soittava kitaristi on tehnyt tutkimusmatkan kitaran eri soittotyyleihin ja luonut uniikin tyylin ja soundin. Hänen intohimonsa kitaramusiikkia ja kansanmusiikkia kohtaan yhdistyy valtavaan määrään energiaa ja soittamisen iloa, joista syntyy käsite Nordic Guitar Music. Musiikin keskiössä ovat myös tarinat, joita Piirainen kertoo kappaleiden myötä. Musiikki koostuu omista sävellyksistä ja pohjoismaisesta perinnemusiikista uudella twistillä!

J-P Piiraisen kotivisut

Joonas Widenius Trio (FIN)

Joonas Widenius • kitara
Hannu Rantanen • basso
Karo Sampela • rummut, udu, pandeiro

Showtime klo 23.30

Joonas Widenius Trio

Tyyli: flamenco

Tämä erilaisia musiikillisia elementtejä suvereenisti yhdistelevä trio on soittanut yhdessä jo useamman vuoden ajan, mutta aktiiviseksi trioksi muodostunut vasta levyn “Guitarra – Utopia – Musica” myötä. Tämän kokoonpanon jokainen muusikko on arvostettu virtuoosi alallaan ja yhdessä lavalla se näkyy ja kuuluu. Musiikki svengaa kuulijansa läpi kuin höyryveturi jättäen kuulijansa rullaamaan pitkin kiskoja vielä pitkäksi aikaa konsertin jälkeenkin. Lavalla saavat kyytiä flamenco, jazz, rock ja maailmanmusiikki, kun nämä soittajat yhdistävät voimansa.

Joonas Widenius Trion kotisivut

Tilaa uutiskirje